• Home  / 
  • EDITORIAL
  •  /  Asociația ESA și ETF și-au demonstrat valoarea

Asociația ESA și ETF și-au demonstrat valoarea

bruxelles

Asociația ESA (European Sunlight Association) și ETF (European Tanning Forum – Forumul European de Bronzare) și-au unit forțele în Bruxelles, marcând astfel sfârșitul perioadei în care cele două asociații europene au urmat trasee diferite la nivel european.

Avantajele acestui eveniment au devenit clare deja din toamna anului 2005, când comitetele naționale au adoptat o poziție comună cu privire la controversatele directive UE privind joasa tensiune. În aceste directive se specifică faptul că producatorii de aparatură de uz casnic – care include și aparate de bronzat – trebuie să efectueze studii de risc pentru a proteja consumatorii. Cauzele controverselor sunt criteriile respective: standardul UE respectiv se bazează pe reducerea valorilor radiației totale, care sunt considerate prea mari de către unele state membre, inclusiv Spania și Finlanda. Propunerea de armonizare acceptată, care a fost formulată de  către autoritatea de standardizare europeană (CENELEC), prevede un aranjament de tranziție. O solutie definitivă în aceasta problemă nu va putea fi identificată decât atunci când comitetul de experți care a fost constituit de către UE special în acest sens își va prezenta recomandările.

Asociația accentuează importanța relațiilor publice

Noua asociație a constituit un comitet de coordonare care va indeplini activitățile de relații publice pentru echipamente de bronzat și produse conexe. Acest comitet a lansat un numar de proiecte de cercetare științifică pentru a investiga, printre altele, efectele pozitive ale expunerii la soare asupra echilibrului vitaminei D în corpul uman. Se asteaptă ca rezultatele acestor studii sa fie prezentate comunitatii profesionale în cadrul unui congres de amploare în domeniul dermatologiei.

[email_link]

[print_link]

About the author

Info bronzare

Leave a comment: