• Home  / 
  • EDITORIAL
  •  /  Spray-urile DHA și cabinele de „bronzare” fără soare

Spray-urile DHA și cabinele de „bronzare” fără soare

TanBronzarea continuă să fie populară mai ales în rândul persoanelor care au în mod natural un ten foarte deschis. Un ten bogat, colorat precum bronzul nu este doar îmbucurător din punct de vedere cosmetic, ci poate evoca o vacanță însorită pe plajă, sau iarna pe pârtiile de ski. Dar având în vedere că expunerea la razele solare este însoțita de deteriorarea pielii, în zilele noastre mulți oameni optează pentru bronz fără expunere la razele UV.

Ce este DHA?

Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, cele mai eficiente produse pentru bronzare fără soare conțin dihydroxyacetone (DHA) ca și ingredient activ. DHA este o substanță chimică fără culoare (derivată din glicerină) care interacționează cu amino acizii din celulele moarte ale pielii pentru a produce schimbarea culorii în maroniu. Întrucât celulele moarte sunt în mod constant înlăturate, schimbarea de culoare produsă de DHA de obicei durează de la 5-7 zile.

DHA nu este absorbită prin piele în corp  și nu este toxică. DHA a fost inițial descoperită de germani la sfârșitul anilor 1920 când DHA înțepată în piele producea o culoare maronie. DHA a fost listată la Food and Drug Administration (FDA) încă din 1973, și a fost folosită în componența cosmeticelor de aproape 30 de ani.

Ce este cabina de ”bronzare” cu spray DHA?

In cabinele de „bronzare”, clienții primesc o aplicare de DHA sub forma unei pulberi sau spray. Este sigur să fii spray-at cu un produs care conține DHA? Nu este nici o dovadă pentru a sugera ca  DHA nu este o substanță sigură. The Food, Drug and Cosmetic Act (FD&C) autorizează reglementarea aditivilor de culoare, inclusiv folosirea acestora și restricțiile. DHA este listată în aceste reglementări ca și un aditiv colorant pentru folosirea lui în colorarea corpului uman.

Sunt restricții la folosirea  DHA?

Da, folosirea  DHA în cosmetice, inclusiv în produsele de ”bronzare”, este restricționată la uz EXTERN doar.  Potrivit Codului Reglementărilor Federale, cosmeticele cu „aplicare externe” sunt acelea „aplicate doar pe părțile externe ale corpului  și nu pe buze sau orice alte părți ale corpului acoperite de membrane mucoase. Adițional, nici un aditiv colorant nu poate fi introdus în componența cosmeticelor destinate în special ochilor doar dacă acesta este permis în mod special.

Sunt motive de îngrijorare pentru cabinele  de ”bronzare” cu spray DHA?

Când folosiți produse ce conțin DHA ca un spray uniform sau pulbere într-o cabină de ”bronzare” cu spray DHA, poate fi dificil să controlezi expunerea DHA. FDA declară că spațiile comerciale ar trebui să protejeze clienții împotriva expunerii DHA la ochi, buze și membrane mucoase  precum și de la inhalarea  produselor ce conțin DHA.  Ne gândim că aceste reglementări ar trebui aplicate în cazul angajaților salonului precum și clienților acestora.

bronzare_DHA_1Clienții ar trebui să fie conștienți că vor trebui supuși unor ședinșe de spray-ere repetate dacă doresc să-ți mențină  ”bronzul” pentru mai mult dacât câteva zile. Există deasmenea câteva condiții ale pielii care rezultă în aplicarea inegală , neatractivă a ”bronzului„.  Aceste defecte includ pielea arsă anterior de soare, piela îmbătrânită, pielea pătată, pistruiată sau cu cicatrice. Trebuie avută grijă pentru a evita colorarea unghiilor și părului.

Amintește-ți deasemenea că , un bronz fără expunere solară nu este de fapt un bronz și nu permite protecția de nici un fel împotriva deteriorărilor pielii pe care le poate produce soarele.

Autor medical: Barbara K. Hecht, Ph.D.
Editor medical: Frederick Hecht, M.D.

About the author

Info bronzare

Leave a comment: