Vitamina D – Vitamina Soarelui

vitDVitamina D este esențială pentru o stare de sănătate bună .

Studii medicale din întrega lume au demonstrat beneficiile Vitaminei D asociate cu:

  • Sănătatea celulelor : inclusiv pentru prevenirea cancerului de sâni, colon și prostată
  • Sănătatea oaselor: inclusiv pentru prevenirea osteoporozei, fracturilor de șold și bolilor osoase
  • Sănătatea organelor: inclusiv pentru prevenirea tensiunii, hipertensiunii și bolilor de inima
  • Smentală: inclusiv pentru prevenirea SAD, PMS, depresie și stare general.
  • Boli imunitare: inclusiv pentru prevenirea sclerozei multiple, diabetului de tip 1 si artrozei reumatologice
  • Problemele pielii: inclusiv prevenirea psoriasis-ului
  • Obezitate și programe de exerciții

Lumina solară este cea mai eficientă metodă pentru corp pentru a produce Vitamina D. Cu toate acestea in Marea Britanie corpul uman poate produce Vitamina D de la expunerea solara pe parcursul lunilor Mai și Octombrie. In afara acestor luni soarele este pur si simplu insuficient de puternic.

Considerați de mulți ca fiind autoriatea principală în domeniul Vitaminei D, Dr. Michael Holick (Profesor de medicină, psihologie și biofizică la Scoala de Medicină a Universității din Boston, una din universitațile de top ale USA), recomandă o cantitate minimă de 1,000 IU necesară pentru menținerea unui nivel sănătos. Este foarte dificil să obții Vitamina D din mâncarea zilnică pentru a obține această cantitate. Majoritatea suplimentelor de multi-vitamine furnizează 400IU de Vitamina D.

Expunerea neprotejată la razele UV până la 25% din 1 MED, de 2-3 ori pe săptămână este recomandată de Dr. Holick pentru a asigura un nivel suficient de Vitamina D. În funcție de tipul de piele, acest nivel este echivalentul a 5 minute de expunere solară neprotejată de 2-3- ori pe săptămână.

In lumina solară naturală cuvântul „neprotejat„ este foarte important, deoarece loțiunile SPF reduc eficiența corpului în producerea Vitaminei D din expunerea la razele UV cu până la 97%.

About the author

Bufnita

Leave a comment: