Ce sunt radiaţiile infraroşii?

spectru-infrarosii

Pentru ca afacerea ta sa fie cat mai eficienta este de recomandat sa diversifici activitatea salonului tau cu ex: INFRASAUNA. Ca sa intelegeti cum functioneaza acesta va vom descrie ce sunt de fapt acele raze infrarosii care te incalzesc intr-un mod sanatos.

Este cunoscut faptul,  că Soarele este o sursă imensă de energie. Această energie ajunge pe Pământ prin radiaţii electro-magnetice. Aceste raze se pot clasifica  în mai multe lungimi de undă, unitatea de măsură fiind nm(nanometru), 1 nm este egal cu 1/1 miliard mm. Fiecare lungime de undă poartă o anumită cantitate de energie. Cu cât frecvenţa acestor unde este mai rapidă, cu atât lungimea de undă este mai scurtă şi radiaţia este mai plină de energie.

În concluzie: cu cât frecvenţa este mai înaltă, cu atât lungimea de undă este mai scurtă şi energia mai multă.

Din toate radiaţiile emanate de Soare, doar o mică parte ating Pământul, deoarece restul sunt absorbite de atmosferă. Aceste radiaţii ajunse la Pământ conţin radiaţii ultraviolete, lumina propriu zisă şi radiaţii infraroşii.

UVB între 297 – 315 nm                   0,3 %

UVA  între 315 – 400 nm                  5,7 %

Violete între 380 – 436 nm

Albastre între 436 – 495 nm

Verzi între 495 – 566 nm

Galbene între 566 – 589 nm

Portocalii între 589 – 627 nm

Roşii 627 – 780 nm                            Lumina totală: 51 %

IRA între 780 – 1400 nm                  31 %

IRB între 1400 – 3000 nm                 12 %

Pe noi ne interesează îndeosebi radiaţiile infraroşii (IR) care se pot clasifica în trei categorii.

–          IR-A unde infraroşii scurte

–          IR-B unde infraroşii medii

–          IR-C unde infraroşii lungi

Undele infraroşii sunt purtătoarea căldurii solare către Pământ. De exemplu: ce se întâmplă dacă norii acoperă brusc Soarele? Instantaneu simţim o răcoare chiar dacă temperatura mediului înconjurător nu a scăzut. De fapt, în timpul transportului de energie radiaţiile infraroşii pătrund în atmosferă fără o pierdere esenţială de energie şi încălzesc pe parcurs orice material solid. În caz că în calea acestor radiaţii IR ajung norii, avem o senzaţie de răcoare, deoarece astfel se întrerupe legătura propriu-zisă cu razele IR.

Articole similare
About the author

Bufnita

Leave a comment: