Stai la soare pentru a te feri de cancerul la san

Bronzarea la soare

 

Trei ore pe zi petrecute la soare pot chiar injumatati riscul de cancer la san, au calculat oamenii de stiinta din Canada.

Cercetarea, in cadrul careia au fost chestionate 3.101 persoane cu cancer la san si alte 3.471 care nu avusesera niciodata tumori,este cea mai recenta dintr-o serie intreaga de studii care sustin faptul ca expunerea zilnica la soare micsoreaza riscul aparitiei cancerului in general, stimuland productia de Vitamina D, informeaza Daily Mail.

Prezenta cercetare a scos la iveala faptul ca celulele de la nivelul sanilor au capacitatea de a converti Vitamina D intr-un hormon cu proprietati anti-cancer.

Studiul a scos la iveala faptul ca femeile care au petrecut, in adolescenta, cel putin 21 de ore pe saptamana la soare prezinta un risc cu 29% mai mic de a se imbolnavi de cancer la san, comparativ cu cele care au stat la soare, in aceeasi perioada a vietii, mai putin de o ora pe zi, se mentioneaza intr-un raport publicat de American Journal of Epidemiology.

Femeile care petrec afara mare parte a zilei la 40 si 50 de ani isi scad riscul de cancer la san cu 26%. In cazul celor de 60 de ani, soarele ajuta la micsorarea la jumatate a riscului de aparitiei tumorilor.

Si in cazul barbatilor soarele este benefic, el ferindu-i de atacuri cardiace sau infarcturi.

Articol preluat de pe: ziare.ro

About the author

Bufnita

Leave a comment: