Aparatele de bronzare – doua fete ale unei singure povesti

logo_tsaCercetarea Cancerului UK (CRUK) – Răspunsul TSA (The Sunbed Association – Asociația Bronzatorilor)

TSA ar dori să întrebe în mod public de ce Cercetarea Cancerului UK nu-și folosesc sfera de influență pentru recomandarea persoanelor despre miile de vieți care ar putea fi salvate în fiecare an în UK prin expunere regulată, moderată la razele UV, cea mai mare sursă de producere a Vitaminei D.

Treaba e că juriul este cu ochii pe relaționarea expunerii la razele UV și cancer. Cealaltă față a monedei este cercetarea științifică publicată care demonstrează că persoanele care se expun regulat, moderat la razele UVB sunt mai puțin expuși riscului de cancer. Moderarea este cheia și aparatele de bronzare oferă o doză regulată, controlată de expunere la razele UVB.

TSA ar urgenta cu tărie CRUK să-și folosească poziția sa puternică pentru a face lobby la organismele de reglementare  pentru toate aparatele de bronzare din UK să se alinieze la nivelul emisiilor UV agreeat  ca fiind sigur de UE acum peste doi ani. Acest lucru a fost parțial dar nu total implementat în UK și va minimiza cu siguranță  oportunitatea ca oamenii să se expună deliberat și inadecvat la razele UV ale unui aparat de bronzare.
08/04/08 – CERCETAREA CANCERULUI UK SPERIE TACTICILE FOLOSIRII APARATELOR DE BRONZAT ÎNTR-UN MOD SENZAȚIONAL.

Asociația Bronzatorilor (TSA) este extrem de preocupată de abordarea media pe care a luat-o Cercetarea Cancerului UK (CRUK) la lansarea în 2008 a campaniei SunSmart. Părerea TSA este că CRUK, prin intermediul guvernului a finanțat Campania SunSmart, și folosește fonduri valoroase  pentru a perpetua mituri despre folosirea aparatelor de bronzat pe când știința disponibilă nu le acceptă pretinderile.

În timp ce ar putea fi momentul introducerii standardelor pentru a ne asigura că toate saloanele de bronzare funcționează după exemple de bună-practică, efectul pe care-l poate avea asupra apariției cazurilor de cancer este posibil să fie minim. Aceasta deoarece cea mai mare sursă de expunere la razele UV este de la soare și este esențial a se acorda o atenție sporită obiceiurilor de expunere la soare dacă se dorește un impact pozitiv al prevenirii cancerului.

Pe pagina proprie de web, CRUK afirmă că mesajele campaniei SunSmart se bazează pe cercetare științifică și descoperiri, cu toate acestea mesajul campaniei 2008 se bazează pe un sondaj telefonic.


MIT: Legătura dintre folosirea moderată a aparatelor de bronzat și cancer.

Studiul IARC la care ne referim nu face nici o remarcă față de cele 18 studii publicate și revizuite care indică lipsa vre-unei legături între bronzarea în interior și apariția cancerului.

Este bine cunoscut faptul că expunerea exagerată la razele UV, de exemplu arsurile pielii, este ceea ce poate mării riscul apariției cancerului de piele. Există deasemenea și alte contra-indicații pentru folosirea aparatelor de bronzat sau bailor de soare.
MIT: Aparate de bronzat – de 10-15 ori intensitatea soarelui.

Un aparat de bronzare emite un nivel controlat de raze UV care imită razele solare naturale și consultanții saloanelor de bronzat se vor asigura de adaptarea timpului de expunere UV potrivit tipului de piele al clientului și  și tipului de aparat folosit, astfel încât eritemul (arsurile) este  evitat. Persoanele cu pielea deschisă la culoare (tipul de piele 1), conform articolelor CRUK nu ar trebui să folosească un aparat de bronzare sau să stea expuși la soare deoarece se vor arde.

MIT: Interzis sub 18 ani

TSA cu siguranță este de accord cu restricțiile de vârstă și a impus mereu restricții persoanelor sub 16 ani în Codul de Practică pe care toți membrii TSA trebuie să și-l însușească. TSA nu știe de nici o evidență medicală sau științifică pentru a susține apelul de interdicție al persoanelor sub 18 ani. TSA înțelege că acest lucru provine strict de la o postură de alegere și responsabilitate pe care o confera vârsta de 18 ani, vârsta generală de majorat în UK.

MIT: Creșterea cazurilor de cancer

Campania SunSmart pe lângă alte eforturi a urmărit creșterea exponențială a persoanelor îngrijorate care își fac un test de piele.  A fost o creștere mare a cazurilor de cancer dar ceea ce se numește azi cancer poate fi de fapt nimic de genul acela și creșterea poate fi automat redusă de reclasificarea simtomelor de cancer. Argumentul este că în timp ce cazurile de cancer creșteau, nu era urmat de o modificare corespunzătoare în cazurile de mortalitate.  Cancerul de piele încă este la baza tabelului mortalității din cauze cancerigene.

Jurnalul Medical Britanic  a publicat un studiu în 2005 susținând că ”Creșterea (numărului de diagnostice de cancer de piele) este asociată cu creșterea ratei de detectare a celulelor canceroase – o detectare care persista chiar și ulterior presupunerii creșterii adevărate a bolii…Datele noastre despre această tendință sugerează deasemenea că adevăratele cazuri de cancer de piele nu au crescut ca și număr.”
ADEVĂR: Folosirea moderată a aparatelor de bronzat sporește nivelul Vitaminei D.

În mod controversat, un nou val general de descoperiri științifice a ajuns la un consens între autoritățile medicale și de sănătate, precum lipsa unei expuneri regulate la soare sau la razele UVB va crește riscul dezvoltării unuia dintre cele 24 de cazuri de cancer intern precum și al unor boli cornice sau fatale cum ar fi screloza multiplă, tipul 1 de diabet, boli de inimă și schizofrenie.

Motivul este Vitamina D, cunoscută și sub denumirea de ”vitamina soarelui”. Expunerea la UVB, prezente în razele solare, este calea naturală a organismului uman de producer a Vitaminei D, de fapt 90% din cantitate se produce în acest fel.
Asta nu înseamnă că Vitamina D, sau lipsa ei, este singura cauză a acestor boli, sau că nu te vei îmbolnăvii dacă iei Vitamina D. Ceea ce înseamnă este că Vitamina D și multitudinea de feluri în care afectează starea de sănătate a unei persoane, nu ar trebui trecută cu vederea de industria sănătății sau de indivizi în încercarea de a obține o stare de sănătate mult mai bună. Estimăm că 6 din 10 adulți din câmpul de muncă în UK au carențe de Vitamina D. Un nou studiu confirmă că folosirea regulată, moderată a aparatelor de bronzat va ridica nivelul de Vitamina D3 la adulții sănătoși   în medie cu 40%.
ADEVĂR: Rata mortalității datorită cancerului de colon, săni sau prostată în UK (asociată cu carența de vitamina D) depășesc cazurile de deces de cancer ce piele cu 75:1.

Sursa: https://www.sunbedassociation.org.uk/

About the author

Bufnita

Leave a comment: