DHA: Cum funcționează?

bronzarea cu spray

Când DHA (dihydroxyacetone), un tri-zahar fără culoare, este aplicat pe piele, se produce o reacție chimică cu amino acizi la nivelul celulelor de suprafață, respectiv bronzarea, un efect de culoare maro. Un efect de colorare maro, bronzare se produce. DHA nu dăunează pielii – afectează doar cele mai  de suprafață celule ale epidermei. DHA are mai puține riscuri asupra sănătății decât orice altă metodă de obținere a uni ten aparent bronzat fără expunere la soare. DHA a fost aprobat de FDA (Food and drug administration) ca bronzare artificială.

Cât de repede acționează – Cât de mult durează?

Aspectul de bronzare de obicei apare într-o oră de la aplicare. Aspectul maxim de ”bronzare” se poate obține în maxim 8-24 ore. Un bronz artificial produs de DHA  va dura până când celulele moarte se înlătură natural, de obicei 5-7 zile după o singură aplicare.

Din ce este compusă DHA?

Există multe produse auto-bronzante care conțin DHA pe piață și majoritatea pretind că au formula ideală posibilă.  Concentrația de DHA poate varia de la 3 la 10%. Acest interval poate coincide cu marcajlele light, medium sau dark. O concentrație mai mică (o umbră mai discretă) în produs poate fi mai benefică utilizatorilor inițiali  fiind cea mai puțin riscantă în cazul aplicării inegale sau pe suprafețe deteriorate ale pielii. Unele formule conțin deasemenea și agenți de hidratare. Combinațiile cu alcool sunt indicate pentru utilizatorii cu pielea grasă. Practic, DHA asigură o protecție minimă, de scurtă durată împotriva razelor UV.  Acizii Alpha hydroxy omoară excesul de celule moarte astfel încât îmbunătățesc procesul bronzării uniforme. E posibilă adăugarea ingredienților pentru facilitarea aplicării  sau menținerii bronzului pe o durată mai mare.

Îngrijirea și manevrarea soluțiilor DHA

DHA este sensibilă la temperatură și se degradează la temperaturi înalte.  Consultă instrucțiunile de utilizare pentru propria soluție deoarece s-ar putea să fi fost preparată pentru  mărirea stabilității la temperaturi mai înalte. Ca o regulă generală, depozitarea soluțiilor de DHA la 15 – 20°C ar fi ideal. Dar și depozitarea la sub 26°C este adecvată.  Refrigerarea nu ar trebui să dăuneze niciunui ingredient din soluție. Aerul deasemnea cauzează degradarea rapidă a soluției DHA. Orice material rămas în spray după o ședință ar trebui repus într-un recipient ermetic.

Siguranța aplicării

DHA este listat ca și un aditiv de culoare pentru corpul uman. Food, Drug, and Cosmetic Act autorizează reglementarea aditivilor de colorare.  Folosirea DHA în cosmetice este restricționată la aplicare externă. Aplicarea externă exclude în mod specific folosirea pe buze sau părți ale corpului uman acoperite de membrane mucoase.  Deasemenea, nici un aditiv colorant nu poate fi folosit în cosmeticele destinate ochilor exceptând cazul în care aditivul colorant este în mod specific permis. În mod evident, aplicând DHA sub formă de spray sau boare pot apărea câteva modificări față de reglementările FDA. De aceea, consultanții de bronzare ar trebui să fie foarte atenți în ceea ce privește informarea clienților pentru a nu inhala produsul pe parcursul procesului de aplicare. Consumatorii ar trebui deasemnea să încerce să evite aplicarea directă a produsului în zona ochilor, și să folosească un balsam pentru buze sau alt produs barieră pentru buze și nări pentru a evita contactul direct cu membrana mucoasă. Ar trebui să existe un sistem de ventilație eficient pentru angajați și clienți în spațiul salonului în care de aplică produselede bronzare care nu necesită expunerea solară sau la razele UV artificiale.

Cum să obții cele mai bune rezultate

Rezultatul final al bronzării cu DHA va depinde de formula folosită, de tehnica de aplicare a operatorului, și de tipul de piele al clientului. Unele tehnici de aplicare pentru obținerea unui efect maxim sunt:

  • Pregătește pielea prin curățire și exfoliere folosind  o mănușă de lufă  un exfoliant. Astfel se va evita aplicarea inegală a culorii.
  • Aplică pe piele în straturi subțiri oriunde dorești bronzarea, mai puțin pe pielea îngroșată, deoarece culoarea este păstrată mai mult timp în aceste zone. Pentru a evita bronzarea inegală pe zone precum coate, genunchi, încheieturi, îndepărtează soluția în exces de pe proeminețele osoase cu o cârpă de bumbac umedă.
  • Spălați mâinile imediat ulterior aplicării pentru a evita colorarea acestora. Alternativa este să purtați mănuși pentru a aplica.
  • Pentru a evita pătarea hainelor, așteaptă 30 de minute pentru ca produsul să se usuce înainte de a te îmbrăca.
  • Nu te rade, nu fă baie sau nu înnota pentru cel puțin o oră, preferabil 8 ore ulterior aplicării produsului.
  • Reaplică regulat pentru menținerea culorii.

Precauții și efecte secundare

Produsele cu DHA NU oferă protecție semnificativă împotriva razelor solare. În ciuda înnegririi pielii, un individ este la fel de expus efectelor nocive ale razelor UV. Deși DHA oferă o protecție de scurtă durată împotriva razelor UV și multe produse conțin ecrane de protecție adiționale, eventualele indicii SPF de pe asemenea soluții ar trebui luate în calcul doar pentru câteva ore ulterior aplicării. Nu poate fi menționat suficient că o protecție solară suplimentară este necesară în cazul expunerii la soare. DHA acționează rapid la nivelul epidermei minimizând absorbția sistematică. Dermatită de contact a fost rareori raportată după folosirea DHA. Majoritatea cauzelor de sensibilitate se datorează cel mai probabil datorită  altor ingrediente precum conservanți introduși la preparare.

About the author

Bufnita

Leave a comment: