Cum sa folosim culorile la decorarea unui salon de bronzare?

culoriCuloarea peretilor, si al accesoriilor este un mod puternic si totusi ieftin de a crea un stil aparte, o imagine si o ambianta placuta in saloanele noastre de bronzat– bineinteles daca este folosita in mod corect.
In acest articol vom incerca sa explicam importanta folosirii culorilor adecvate pe pereti, atat intr-un salon de bronzare cat si in unul de fitness, sau salon de infrumusetare.

Culorile sunt o modalitate care ofera o gama aproape interminabila de combinatii posibile si efecte vizuale. Studii recente arata preferintele clientilor si angajatilor din saloanele de infrumusetare, si de bronzare.
Culorile, produc efecte distinctive. Este important ca prima impresie vizuala a intregii incaperi sa fie una prietenoasa si deschisa . Culorile folosite in afara localului ar trebui sa accentueze sa consolideze stilul architectural déjà existent. Nu este iesit din comun sa gasim un salon wellness cu o fatada atragatoare iar stilul adoptat in interiorul salonului sa ne dezamageasca.
Efectele culorilor nu ar rebui sa fie adoptate numai pe exterior ci si in interiorul salonului.
Alegerea culorilor potrivit activitatii localului:

In poza alaturata, fiecare armonie de culori este alcatuita in primul rand dintr-o culoare de baza care stabileste tonul designului. Acesta este urmat de un numar de culori secundare si nuante care sunt aplicate mosaic.

Fiecare concept de culoare exprima o stare de spirit :

Primul , “Energetic” nuantele calde caracterizeaza aceasta armonie de culori. Pot fi folosite de exemplu in locatiile unde ai posibilitatea de a face impachetari cu argila , pentru locatiile cu ape termale, saloanele de bronzat.

Cea de-a doua armonie de culori, purtand numele de “Relaxare”, transmite un sentiment de satisfactie totala si de relaxare, dominand culoarea verde. Pe langa culoarea de baza, este aplicata si un galben deschis . Combinate cu acestea sunt culori intense care pot fi folosite in acoperirea pardoselii, sau in folosirea placilor de mosaic. Un maro inchis este folosit pentru a accentua unele trasaturi. O posibila aplicare a acestei culori ar putea fi intr-o incapere dedicata relaxarii si odihnei.

Armonia de culori, ce poarta numele de “ Respiratie “ este perfect pentru cei care vor sa respire adanc, si pentru cei care vor sa simta prospetimea in aer si pe pielea lor. Denota prospetime si euforie, ca atunci cand sarim in apa rece. Aici este accentuata culoarea albastra.

Ultima armonie de culori, “Activitate” , simbolizeaza puterea, vitalitatea , si este recomandata pentru locatiile fitness si de fizioterapie.
Personalitatea noastra joaca un rol important in planuirea unui salon de bronzare, sau de wellness. Un slogan foarte des intalnit este : “ Vrem ca tu sa te simti ca acasa “, insa de ce plec oamenii in vacante ? sigur nu ca sa se simta ca “ Acasa “, ci sa se bucure de impresii noi, sa se distreze. De aceea este important ca culorile sa consolideze aceasta stare de spirit clientilor. Ei trebuie sa se simta comfortabil.

About the author

Bufnita

Leave a comment: