DHA, bronzare fara raze UV

Bronzare fara raze UV

DHA, dihidroxiacetona, este recunoscut a fi cel mai eficient ingredient activ in bronzarea „sunless”, stand la baza tuturor formulelor de succes, si nu numai, el fiind folosit si in unele produse pentru solar, pentru a obtine rezultate mai rapide. Proprietatile sale au fost descoperite inca in anul 1957 intr-un spital de copii din Germania, fiind utilizat in acea perioada in tratamentul depozitarii glicogenului infantil. Doctorii au remarcat ca pe portiunile de piele pe care copii il varsau se forma o culoare maronie, determinandu-i astfel sa faca cercetari mai amanuntite. Aceste cercetari efectuate in anii ’50 stau la baza producerii DHA din zilele noastre.

Dar ce este de fapt DHA? DHA este un zahar incolor care interactioneaza cu aminoacizii din stratul de suprafata al pielii, determinand schimbarea culorii acestuia. „Bronzul” astfel obtinut este aproape identic cu bronzul natural. Pentru a obtine rezultate mai bune uneori este folosita o combinatie cu erythruloza, ingredient conceput pentru a reduce dezavantajele produselor autobronzante anterior existente pe piata, cum ar fi un bronz neuniform, cu dungi si o piele uscata. Acest element actioneaza in sinergie cu DHA. Rezultatele DHA si a erythulozei se rezuma la un bronz natural profund, uniform, fara dungi si urme nedorite. Datorita efectului de incetinire al erythulozei acesta prelungeste durata bronzului hidratand pielea.
Dupa ce se aplica solutia pe piele la aproximativ 2-3 ore rezultatele sunt deja vizibile, procesul continuand inca timp de sase ore, astfel incat dupa 8-12 ore se ating rezultatele maxime. Acest bronz tine aproximativ 5-7 zile, in functie de solutia folosita, modul de pulverizare si de pregatirea pielii. Cam atat timp fiindu necesar inlocuirii stratului superior al pielii.
Concentratia de DHA este importanta pentru a obtine exact bronzul dorit, astfel clientii au posibilitatea de a alege o concentratie intre 3-10%, in functie de intensitatea dorita. O solutie cu o concentratie mai redusa este indicata pentru persoanele care incearca aceasta experienta pentru prima oara. Depinzand de tipul tenului clientului au fost create diverse formule, unele contin substante hidratante pentru a preveni uscarea pielii si pentru a o hrani, altele sunt pe baza de alcool fiind perfecte pentru clientii cu o piele mai grasa .spraytan_1
O caracteristica importanta a acestui gen de bronz este faptul ca asigura o protectie UV foarte redusa temporal.

Pentru a atinge rezultate excelente specialistii propun cateva mici trucuri.Inainte de o sedinta de bronzare folositi un produs pentru exfolierea pielii, aceasta va va ajuta sa evitati un bronz neuniform, cu dungi sau pete, si va prelungi bronzul. Aplicati substanta in straturi subtiri, pulverizand mai putin in zonele unde pielea este mai groasa, deoarece in aceste zone culoarea se mentine o perioada mai indelungata. Pentru a evita o colorare mai intensa in locurile unde structura osoasa este mai proeminenta stergeti solutia cu o tesatura de bumbac. Pentru a nu va colora hainele asteptati cca. 30 de minute dupa sedinta inainte de a va imbraca. Este recomandat ca pentru cel putin o ora, dar cel mai bine este ca timp de opt ore dupa sedinta sa nu faceti baie, sa nu inotati sau sa nu va barbieriti. Important este de asemenea si ca in timpul sedintei sa va protejati ochii, buzele si caviatile nazale.
In cazul in care va puneti intrabarea daca aceasta substanta poate fi nociva, va putem spune numai ca s-a demonstrat ca aspirina, cofeina si sarea de masa sunt subsante mai toxice decat DHA.
Urmand acesti cativa pasi simpli si aplicand cu regularitate veti obtine cu siguranta un bronz de invidiat.

Urmareste prezentarea video:

About the author

Bufnita

2comments

Leave a comment: