Protejarea ochilor – corneea.

ochelariCum am descrie senzatia neplacuta ce va poate provoca o sedinta de solar fara a purta ochelarii de protectie? Iata comentariile unui client
:”… Ochii ma ard ca si cum as intra intr-o incapere plina cu ceapa tocata. A mai avut parte cineva de o astfel de durere? “

Clientul descrie durerea acestui fenomen. Durerea descrisa poate dura cateva ore sau cateva zile si este asemenea unei arsuri. Multi au experimentat o inrosire a ochilor si lacrimarea acestora. Orice arsura serioasa necesita un consult la un specialist, care va va prescrie analgezice si repaos. Slabeste corneea , si de fiecare data va deveni tot mai sensibil.

Poate cauza si pierderea vederii?
Pe langa efectele pe termen scurt pot aparea si efecte pe termen lung cum ar fi pierderea vederii pe timp de noapte, cataracte. Pierderea vederii nu poate fi vindecata, si cauza acesteia este expunerea excesiva la razele UV.
Cataracta poate fi operata, dar nu ar fi mai simplu sa purtam ochelarii de protectie sa nu ajungem in astfel de situatii neplacute?

Este tot un mit comun, printre specialisti, ca ajunge, ca in timpul sedintei de solar sa inchidem numai ochii. Pentru a stabili aceasta problema o data pentru totdeauna am consultat un specialist care recomanda purtarea ochelarilor deaoarece aceasta poate prevenii toate aceste cazuri nefericite.

About the author

Bufnita

Leave a comment: