RSS Feeds – Really Simple Syndication

rssMulți utilizatori activi de internet, mai mult decât regular vizitând aceleași site-uri, au început acum să se înscrie la așa-numitele RSS Feedscare sumarizează informații noi din diferite surse (de exemplu ziare, previziuni meteo, rezultate de fotball, etc) și în mod automat sunt transmise în contul persoanelor înscrise. Asta înseamnă că furnizorul portalului permite accesul utilizatorilor pentru a integra conținutul în pagini personalizat. Browsere-le moderne (Interent Explorer 7, Firefox dar si Microsoft Outlook) permitînscrierea la aceste surse.

Te poți înscrie tu însuți la RSS-ul blogului www.info.bronzare.ro și ulterior poti obtine informatii in timp real despre noutatile din industria bronzarii.

RSS Know-how

RSS sau „Really Simple Syndication (RSS 2.0)” – reprezintă o metodă alternativă de accesare a informaţiei disponibile pe internet. Astfel, în loc să accesezi tu informaţia de fiecare dată când ai nevoie, prin intermediul unei subscrieri aceasta este trimisă direct către tine chiar in momentul publicării ei. E ca şi cum ai primi un email fără să fie necesară o adresă specială.

Există două metode prin care informaţia poate fi accesată pe internet:

1. Metoda Clasică – prin care utilizatorul intră pe o pagină de internet pentru a citi informaţia dorită. Este metoda prin care sunt accesate toate site-urile cu specific de presă pentru a fi la curent cu ultimele noutăţi.

2. Metoda Nouă – prin RSS, constă in crearea unui cont pe unul din siteurile specializate pentru a citi acest tip de informaţie sau prin instalarea unui soft destinat acestei sarcini. Prima metodă este mult mai utilizată, putînd fi accesată în orice moment de pe orice calculator cu acces la internet. Unul dintre cele mai accesibile servicii online poartă denumirea de Google Reader.

About the author

Bufnita

Leave a comment: