Sperma trece in uneltele de top datorita expunerii la soare

Barbatii care isi sporesc cantitatea de Vitamina D prin expunerea la soare sau la solar, ofera spermei lor avantajul dpdv al motilitatii, vitezei si fortei de penetrare. Aceasta a fost concluzia unui studiu efectuat de oameni de stiinta de la Universitatea  din Copenhaga care au investigat rolul Vitaminei D in productia umana de sperma.

Oamenii de stiinta au testat calitatea spermei a 300 de barbate alesi la intamplare si au realizat o analiza detaliata a spermei de la inca 40 de participanti la studiul de laborator. In acelasi timp nivelul Vitaminei D din sangele acestora a fost masurat. Aproape jumatate din barbati au avut un nivel insufficient al Vitaminei D, sub 50 nmol/l. Nivelul optim de Vitamina D recomandat de majoritatea expertilor este de minim  75 nmol/l.

Sperma barbatilor cu un nivel mai ridicat de Vitamina D au demonstrate performante semnificativ mai bune dpdv al motilitatii si vitezei.

Mai mult, cantitatea de sperma sanatoasa la barbatii cu un nivel insufficient de vitamina D era considerabil mai mica decat in cazul participantilor cu un nivel normal. Capacitatea de a absorbi calciu era deasemenea inhibata precum si reactia acrosome care intervine in timpul penetrarii unui ovul feminin. Testele efectuate in  laborator au condus catre rezultate similare.

Link-uri similare:

 

About the author

Bufnita

Leave a comment: