VITAMINA „D”

Fundatia UV recomanda un supliment si o expunere moderata la razele UV . Bineinteles ca cea mai buna solutie intotdeauna sunt razele solare insa in momentul in care soarele refuza sa ne incante, si se ascunde dupa nori, urmatoarea modalitate este de a recurge la razele artificiale.

vitamineIn ultimele decenii ministerul sanatatii ne-a tot furnizat informatii mixte in legatura cu razele solare. Inventia cremelor cu factori de protectie (SPF) in ultima jumatate a secolului al XX-lea , conform raporturilor de sanatate , arata ca i-a indemnat pe Americani sa se ascunda de soarele natural. Cunoscutul ziar “ Time Magazin “ a numit perioada de iarna din acest an “Vitamina D” fiind catalogat ca si “unul din cele 10 noutati medicale “ din 2007.
Intr-un numar mare de studii remarcabile, cercetatorii au descoperit ca vitamina D nu numai intareste oasele, dar ne poate proteja de imbolnavirile de diabet, de a preveni multiple scleroze , dar si de a contracara diferite imbolnaviri de cancer. Din nefericire Centrul pentru impiedicarea imbolnavirilor a estimat in jur de 180 milioane de Americani care nu primesc destula vitamina D.

Vitamina D este produs in mod natural in momentul in care tenul este expus la razele ultraviolete. Pentru cei care lucreaza toata ziua intr-un birou pot fi expusi la un risc de imbolnavire mai ridicata, insa exista o metoda controversata de a capata vitamina D, aceea de raze ultraviolete prin folosirea aparatelor de solar. Este foarte important ca oamenii sa inteleaga importanta vitaminei D.

Tom Miller , de la Fundatia UV a declarat “ chiar si o lipsa oricat de mica a vitaminei D in organismul omului poate mari imbolnavirile de inima, si multiple scleroze. Vitamina D o primim din razele ultraviolete, si o decrestere in expunerea la soare a creat o crestere a lipsei vitaminei in organism” Miller declara ca Fundatia UV le recomanda oamenilor o expunere zilnica de 20 minute la razele solare sau cateva sedinte de 5 -7 minute la aparatele de bronzat. Tom Miller, fiind purtatorul de cuvant al Fundatiei UV a mai declarat si ca deficienta in vitamina D poate duce la imbolnaviri de prostate, colon si cancer de san insa acestea pot fi evitate prin expunerea moderata la soarele natural sau prin sedinte la solar.
Expunerea moderata la razele UV este cea mai buna metoda de a ajuta tenul sa produca doza necesara de vitamina D, si expertii sunt de parere ca cea mai buna modalitate este aceea de a ne expune la razele solare sau la razele UV.

Am lansat acest newsletter in speranta de a educa publicul cu referire la pericolele acestei probleme care este in plina desfasurare, si de a face cunoscute solutiile prin care o putem evita.

Referinte din ziarele : “ The Reporter”, “ Times Journal “ “ The providence Journal “.

About the author

Bufnita

Leave a comment: