• Home  / 
  • FAQ
  •  /  Care este procesul bronzarii?

Care este procesul bronzarii?

raze-solareTenul nostru capătă un bronz frumos cand ne bucurăm de soare vara, sau cand folosim o cremă specială pentru solar. Dar de fapt ce se întamplă cu tenul nostru? Vă vom explica în următoarele randuri procesul unei bronzări.

Razele care pătrund în interiorul tenului nostru la soarele natural şi la solar se împart în raze UVA şi raze UVB. Componentele ambelor tipuri de raze îndeplinesc diferite sarcini în momentul în care ne bronzăm.

· Razele UVB faciliteaza formarea melaninei în celulele pigmenţilor (melanocytes), melanin are are rolul de a oferii tenului nostru un bronz frumos. Tirosina, aminoacid, trebuie să fie prezent în organismul nostru, în cantitate suficienta, pentru ca bronzarea să poată avea loc. Melanina astfel obtinută se va fixa la suprafaţa tenului numai după un anumit timp, astfel obţinand un bronz în aproxm 48-72 de ore.

· Razele UVA provoaca aşa numita pigmentare imediată. Etapa preliminară a melaninei care este déjà formată, se va transforma în melanină şi astfel se crează un bronz imediat. Totuşi un astfel de bronz nu durează prea mult. Tocmai din această cauză este nevoie şi de razele UVA şi de razele UVB pentru ca bronzul să fie unul intens şi de durată.

About the author

Info bronzare

Leave a comment: