Coenzima Q10

q10-mitochondria

Dam peste ea oriunde in lumea cosmeticelor, este folosita intr-o gama variata de produse, dar in special in cremele si produsele antirid si iata o gasim si in lotiunile pentru solar. Dar ce este de fapt si care este efectul sau asupra pielii noastre?

Coenzima Q10 este de fapt o vitamina sau mai bine zis o substanta asemanatoare unei vitamine, care se regaseste in majoritatea tesuturilor din corpul uman si in foarte multe tesuturi animaliere, dar in special in cele ale inimii, ficatului, rinichilor si a pancreasului. CoQ10 este folosita pentru a produce energie in vederea dezvoltarii si mentinerii celulare. Cea mai importanta caracteristica a acesteia este insa faptul ca este un antioxidant puternic, ajutand astfel la combaterea radicalilor liberi. Pe aceasta caracteristica a sa se bazeaza importanta locului pe care il ocupa in industria cosmetica.

Cu totii stim ca radicalii liberi au un efect de degradare si imbatranire al celulelor pielii si a intregului corp, uneori avand chiar un efect daunator asupra ADN-ului uman, ceea ce poate duce la aparitia cancerului. Ceea ce explica folosirea raspandita si in tratamentul cancerului si chiar al bolilor de inima, al SIDA, al bolilor cardiovasculare si al infertilitatii masculine. Poate fi un ingredient de nepretuit in special al persoanelor care fac un tratament chimoterapeutic.

Astfel faptul ca pentru marii producatori de lotiuni pentru solar folosirea acestui ingredient este de o extrema importanta nu este nicidecum surprinzatoare, dat fiind ca protejarea pielii este un obiectiv primordial al acestora.

About the author

Info bronzare

Leave a comment: