Igiena echipamentelor

Dezinfectant_solarDezinfectarea echipamentului este deosebit de importantă, datorită contribuţiei la transmiterea bolilor. Cel mai mediatizat este astăzi virusul HIV (AIDS = SIDA). Există şi alte forme de viruşi şi bacterii, la cere trebuie să ne gândim. Medicii declară că scaunele de la toalete, Jacuzzi şi sălile de duş nu joacă rolul de gazdă pentru virusul HIV. Ei nu sunt prea siguri asupra obiectelor mai intime, cum ar fi periuţele de dinţi, aparatele de ras şi, în cazul facilităţilor de bronzare, ochelarii de protecţie.

Majoritatea microorganismelor mor imediat ce ajung în contact cu lumina UV, dar acestea pot rămâne pe mânere şi cadrul patului de bronzare şi pot trăi perioade nedefinite de timp.

Unele boli infecţioase de care trebuie să fim conştienţi includ: hepatita A şi B, viruşii de gripă şi conjunctivita (conjunctivita acută).O problemă pe care saloanele adesea o neglijează , este dezinfectarea tapiţeriei de bronzare. Dacă husa vinilică de pe tapiţerie este ruptă. Bacteriile şi viruşii pot pătrunde în crăpături şi trăi în interiorul spumei. O tapiţerie crăpată sau ruptă trebuie să fie înlocuită imediat şi toate tapiţeriile trebuie să fie dezinfectate după fiecare utilizare.

Angajaţii saloanelor de bronzare trebuie să răspundă pentru dezinfectarea întregului spaţiu, înainte de pătrunderea altui client. Clienţii nu cunosc toate metodele de curăţire/ dezinfectare şi adesea nu acordă atenţie acestor probleme.

O altă problemă de sănătate o reprezintă ochelarii de protecţie. Datorită riscului de boli infecţioase (cum ar fi impetigo, infecţii virale şi bacteriene, conjunctivite etc.) ochelarii trebuie să fie curăţaţi, apoi dezinfectaţi după fiecare folosire.

Soluţiile de dezinfectant folosite trebuie să fie destinate în special ochelarilor de protecţie. Asiguraţivă că după curăţire, ochelarii au fost şterşi complet, pentru a preveni iritarea ochilor.

Soluţia trebuie să nu fie toxică şi să nu lase pelicule, sau rezidii, după ştergere şi uscare. Trebuie să se menţioneze clar pe eticheta produsului, că acesta omoară eficient germenii purtători şi bacteriile. Soluţia nu trebuie să atace lentila de plastic a ochelarilor şi să facă plasticul să se deterioreze.

About the author

Bufnita

Leave a comment: